Δεκ 05

Δελτίο τύπου από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά,Λητής και Ρεντίνης για την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθη εις την Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Την παραμονή της εορτής ετελέσθη εις το πανηγυρίζον παρεκκλήσιον της Αγίας Βαρβάρας το οποίον και ευρίσκεται εις την περιοχήν της Ασσήρου ὁ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Την κυριώνυμον ημέραν, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιωάννου, ετελέσθη η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν μεταξύ των άλλων παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, με επικεφαλής τον Διοικητήν της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχον κ. Θεόδωρον Κουλούρην, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής της Ασσήρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, το οποίο προσήλθε για να προσευχηθεί και να ζητήσει τις πρεσβείες και τη μεσιτεία της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, αλλά και προς τα νέα παιδιά που παρακολουθούσαν με ευλάβεια τα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας, τους προέτρεψε να μην παρασύρονται από τα σύγχρονα είδωλα και από αυτούς που έρχονται να διαβάλουν την αλήθεια και να παρουσιάσουν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Ο Θεός είναι Εκείνος που μας χάρισε τη ζωή και είναι Εκείνος που μας χαρίζει όλα τα αγαθά. Οι δικές μας αστοχίες είναι εκείνες που φέρνουν στη ζωή μας την ταλαιπωρία, τα βάσανα και τα προβλήματα που έχουν σχέση είτε με την οικονομική κρίση, είτε με την ηθική κρίση είτε με την καταστροφή στην οποία οδηγούμε το περιβάλλον μας, είτε με την καταστροφή στην οποία οδηγούμε τους εαυτούς μας. Γι’ αυτό και πρέπει όλοι μας να μιμηθούμε την πίστη και την αγάπη που είχε η Αγία προς τον Κύριο, μία πίστη τόσο δυνατή που δεν υπολόγισε ούτε φοβήθηκε τα μαρτύρια και το θάνατο που προήλθε με την αποκεφάλισή της από τον ίδιο τον πατέρα της.

Η συμβολή των γονέων στην πορεία των παιδιών είναι πολλή σημαντική επεσήμανε στη συνέχεια ο Σεβαμιώτατος. Σήμερα πολλοί γονείς μπορεί να μην υψώνουν το ξίφος για να σφαγιάσουν τα παιδιά τους αλλά τα σφαγιάζουν με έναν άλλο τρόπο απομακρύνοντας τα από τον Χριστό και την αλήθεια και οδηγώντας τα σε έναν τρόπο ζωής, σε έναν πνευματικό αποκεφαλισμό, στον οποίο δεν υπάρχει ούτε η ελπίδα, ούτε το φώς, ούτε η αλήθεια.

Πρέπει να έχετε μέσα στην καρδιά σας πίστη και αγάπη στον Θεό και στον συνάνθρωπό σας, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάνης απευθυνόμενος προς τα παιδιά. Προσέξετε τον εαυτό σας, γιατί είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να καταστρέψουν την ομορφιά της ψυχής σας και να σβήσουν τη φλόγα της ελπίδας μέσα από την καρδιά σας. Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη αλλά και η εποχή που ζούσε η αγία Βαρβάρα και ο άγιος Δαμασκηνός και ο άγιος Σεραφείμ, ο Επίσκοπος Φαναριού, ήταν δύσκολη εποχή. Δεν υπάρχουν εύκολες εποχές σε αυτόν τον κόσμο, μια φορά ζούμε πάνω σε αυτή τη γη και γι΄ αυτό βλέπουμε και θεωρούμε ότι η εποχή μας ότι είναι η δυσκολότερη σε σχέση με άλλες.

Σήμερα, πέραν τον άλλων προβλημάτων βλέπουμε καθημερινώς να σφαγιάζονται και να απάγονται αδελφοί μας Χριστιανοί από φανατικούς μουσουλμάνους, όπως οι δώδεκα μοναχές από το ιστορικό μοναστήρι της αγίας Θέκλας, όπως οι δύο Επίσκοποι πριν από ένα περίπου χρόνο των οποίων η τύχη ακόμα αγνοείται. Αλλά και σε πολλές περιοχές, όπου δεν υπάρχει διωγμός, παρατηρείται το φαινόμενο της ειρωνείας και της κοροϊδίας σε όλους εμάς που πιστεύουμε και κάνουμε τον Σταυρό μας ομολογώντας την πίστη μας στον αληθινό Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατέληξε την ομιλία του απευθύνοντας προτροπή προς όλες τις μητέρες και λέγοντας πως ό, τι πολυτιμότερο έχουμε σ΄ αυτήν την ζωή είναι τα παιδιά μας και η ανάγκη να τα προσέξουμε δίδοντας τα ό,τι καλύτερο και ό,τι μεγαλύτερο θησαυρό έχουμε που είναι η αληθινή πίστη μας στον ένα και μοναδικό Θεό, στον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν. Αυτή τη ζωή της πίστεως, να προσπαθήσετε να ζήσετε ιδιαιτέρως τις ημέρες αυτές που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα με αγάπη προς τον ίδιος σας τον εαυτό. Κάντε κάτι καλό στον εαυτό σας, οδηγήστε τον εαυτό σας κοντά στο Χριστόν και μείνετε κοντά στον Χριστόν και τις ημέρες αυτές όσο μπορείτε περισσότερο δείξτε αγάπη και στους φίλους σας αλλά και στους εχθρούς σας. Ένας Χριστιανός αγαπά μόνον, έστω και αν αυτοί που είναι απέναντι του τον μισούν ή τον φθονούν.

Εν συνεχείᾳ, πραγματοποιήθηκε στο ιερόν παρεκκλήσιον της Αγίας Βαρβάρας του στρατοπέδου «ΡΑΜΝΑΛΗ», παρουσίᾳ του Διοικητού του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου κ. Δεβετζή Νικολάου, η επίσημος Δοξολογία επί τῇ εορτῇ της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς.

Κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Διοικητής της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), Αντισυνταγματάρχης (ΠΒ) κ. Δημήτριος Γούβας, ο οποίος και ανέγνωσε την ημερησία διαταγή του Αρχηγού Γ.Ε.Σ, εκπρόσωποι της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και αντιπροσωπείες των Στρατιωτικών Σωμάτων του Στρατού Ξηράς και των Στρατοπέδων της περιοχής μας. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση της θρησκευτικής στρατιωτικής τελετής προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ενώ παράλληλα μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχές που έχουν μέσα τους, όπως χαρακτηριστικώς ανέφερε, τη δύναμη της ειρήνης του Τιμίου Σταυρού που κράτησε και η Αγία Βαρβάρα και με τη δύναμη του οποίου εσφράγισε την ομολογία της πίστεώς της. Κλείνοντας ευχήθηκε προς όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα για την πατρίδα μας και τον φιλόχριστο στρατό. Η Αγία Βαρβάρα με το παράδειγμά της και τη δύναμη της πίστης της να είναι εκείνη που να μπορεί να εκφράζει την υπέρβαση και να παρέχει την εξαιρετική της προστασία και ευλογία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά που αποτελούν σήμερα εμπόδιο στην πορεία του έθνους μας.

Ακολούθησε, ξενάγηση στους χώρους του Στρατοπέδου και ενημέρωση για τα νέα οπλικά συστήματα τα οποία φιλοξενούνται, από τον Διοικητή της 194 ΜΠΕΠ (MLRS), Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Δημήτριο Γούβα, ενώ στο τέλος παρετέθει δεξίωση προς τιμήν των επισήμων καλεσμένων που προσήλθαν να τιμήσουν την προστάτιδα του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς, την Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα.